A hétköznapok

2018. május 9.

Hatalmas boldogság a számunkra, hogy évek óta áprilisban megünnepelhetjük, hogy egy újabb év telt el, amelyben segíteni tudtuk regisztrált családjainkat. Ám a mi munkánk oroszlánrésze is a hétköznapokban van, hiszen közel 500 család várja hétről hétre, hogy élelmiszer adományokkal támogassuk életüket. 
Tegnap egy átlagos keddi nap volt. 
Kollégáink reggel elhozták a TESCO áruházból a kenyérből, finom pékáruból, zöldségből, gyümölcsből álló felajánlást, melyet szortírozás után elvihettek regisztráltjaink. Ismét láthattuk a megnyugvást a távozók arcán -ma is könnyebb lesz egy kicsit-. 
Ezért érdemes folytatni a munkát évről évre, napról napra.
Köszönjük az Élelmiszerbank Egyesületnek, hogy ezt lehetővé teszik!

A segítség kerekeken érkezik

2018. április 27.

Amikor hozzászokunk és a mindennapok rutinjában használunk tárgyakat, fel sem tűnik számunkra, milyen sokat jelentenek életünkben. Erre a szituációra szokták azt mondani, hogy nem is gondoljuk, hogy milyen fontos s kisujjunk, míg el nem vágjuk!
A mai napon a Család- és Gyermekjóléti Szolgálattól érkezett a mai napon egy megkeresés alapítványunkhoz, hogy esetleg nincs-e egy babakocsink mert az egyik kliensük kézben hordja egy éves gyermekét és már nagyon nehezen bírja
Szerencsére, a lakossági felajánlásoknak köszönhetően, tudtunk biztosítani az édesanya és egy éves kisfia számára egy babakocsit, mellyel boldogan távoztak tőlünk.
Sokszor találkozunk azzal, hogy lakossági támogatóink megjegyzik nekünk -én csak ezzel az aprósággal, általam már nem használt dologgal tudtam hozzá járulni a családok életéhez-..
Higgyék el, ezek az "apróságok" sokaknak hatalmas segítséget jelentnek!
Hálásan köszönjük!

SZETA szülinap

2018. április 25.

Eltelt egy újabb év.
Eljött újra az ünneplés napja, vendégeink között köszönthettük Deák Lajosné és Viza Attila önkormányzati képviselőket, Fülöp Anitát, az Arany János iskola és EGYMI intézményegység-vezetőjét, Kincses Zsolt Dávidot, a Polgármesteri Hivatal Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Iroda vezetőjét, valamint Ungváriné Esztergályos Ildikót, társszervezetünk a PAPSZE vezetőjét Az estét a Tilinkó.zenekar műsora nyitotta. Ezt követően köszöntőt mondott Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő valamint Zugor Zsuzsanna a Szegényeket Támogató Alapítvány kuratóriumának elnöke. 
Ebben az évben a Csengőszó díjat az alapítványunk Magyar Jánosnak adományozta, aki a legkülönfélébb módon segítette a munkánkat,és akár költöztetésről, adományközvetítésről vagy a téli tüzelő felaprításáról volt szó, számíthattunk rá. Ezúton is köszönjük munkáját, odaadását!
Az ünneplést természetesen a születésnapi torta elfogyasztása zárta és amikor elfújtuk a gyertyát természetesen azt kívántuk, hogy a következő esztendő is ilyen eredményes legyen!
Köszönjük minden támogatónk felajánlását, hiszen ezek teszik lehetővé, hogy ennyit tudjunk segíteni!