Tevékenységünk, programjaink

Hogyan regisztrálhat?

A SZETA-nak az alapítványhoz regisztrált családokat áll módjában támogatni. Ha szeretne csatlakozni hozzánk, ezt a következőképpen teheti meg:
- Vegye fel a kapcsolatot a területileg illetékes családsegítővel, az általa kiállított ajánlással pedig keresse fel irodánkat telefonon időpont egyeztetés céljából.

Telefon: 30/700-90-12.

- A megbeszélt időpontban irodánkban személyes beszélgetésre, az igényei felmérésére és a regisztrációs lap kitöltésére kerül sor.
- Ezek után kollégánk tájékoztatja az adományosztások időpontjáról, helyszínéről és egyéb szolgáltatásainkról.

 

 

Közösségépítő programok

A SZETA különféle programokat is szervez évek óta. Ezek célja az alapítványunk megismertetése és a helyi közösségek szervezése, életre hívása.
Hagyományt teremtettünk azzal, hogy évek óta szervez a Szegényeket Támogató Alapítvány, az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata, az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata és az Önkormányzat közös húsvéti és karácsonyi adományosztást az Alba Regia Sportcsarnokban. A program keretében regisztrált családokat hívunk meg: a rendezvényen lehetőség van a sportolókkal közös fényképet készíteni, autogramot kérni és természetesen tartós élelmiszercsomagokat is kiosztunk.

 

Szociális és életvezetési tanácsadás

A szociális tanácsadás keretében segítünk tájékozódni a családoknak az állami és önkormányzati támogatási lehetőségekről, azok ügyintézéséről, az ügyfélszolgálatok elérhetőségéről, nyitva tartásáról, a vonatkozó jogszabályok értelmezéséről. Az önismereti és életvezetési tanácsadás célja az adott életkörülmények között a lehető legjobb életminőség kialakítása és megélése.
A folyamatos szociális és életvezetési tanácsadást időszakosan kibővítjük azzal, hogy munkatársaink a nyugdíjasok számára segítséget nyújtsanak az Erzsébet programban való pályázat benyújtásában és nyertes üdülési pályázat esetén a szállásfoglalásban. Mivel az idősek nagy része nem rendelkezik sem a technikai feltételekkel, sem pedig a gyakorlati informatikai tudással, így ez nagy segítséget jelent számukra.

Ügyfélfogadás:
Török-Hajzer Márta
Hétfő-kedd-csütörtök: 10-13 óráig
Szerda: 14-17 óráig
Cím: Fehérvári Civil Központ, 8000, Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.