Könyv a kamaszoknak

2021. április 29.

Kiskamaszoknak szóló nagyértékű könyvadományt adott át Deák Lajosné önkormányzati képviselő a Szegényeket Támogató Alapítványnak a Fehérvári Civil Központban. Az alapítvány munkatársai a náluk regisztrált családok gyermekei részére juttatják majd el a Kétbalkezes kamaszlányok kézikönyve 2.0 és a Kamaszkassza zsebpénzügyi kézikönyv című felajánlott köteteket.

A Szegényeket Támogató Alapítvány és Deák Lajosné munkakapcsolata hosszú évekkel ezelőtt kezdődött, így nem véletlen a képviselő felajánlása sem. „Az alapítvány segítése, támogatása mindig részese volt a munkámnak, így nem volt kérdés számomra, hogy ezekből a csodálatos könyvekből számukra is ajánljak fel példányokat, hogy eljuthassanak azokhoz a családokhoz, kamaszokhoz, akiknek a mindennapjaiban nagy segítség lehet.” – mondta a képviselő. – „A kétbalkezes kamaszlányok kézikönyve 2.0 című könyv, azt gondolom, hogy nemcsak abban nyújt segítséget, hogy hogyan legyenek a lányok kiegyensúlyozott, csinos kamaszok, hanem abban is, hogyan tudnának a család teljes értékű tagjává válni, esetleg egy-egy finom étellel megörvendeztetni a szüleiket, amelyhez a könyv remek recepteket is ajánl. A Kamaszkassza zsebpénzügyi kézikönyv pedig megmutatja a fiúknak, hogyan osszák be a pénzüket, hogyan ne essenek a pénz csapdájába. Segíti őket abban, hogy a munkát, mint pénzkereseti lehetőséget is megbecsüljék.”A képviselő kiemelte, hogy a kiadványokat már valamennyi székesfehérvári általános iskola is megkapta, számukra a Városgondnokság szállította ki a könyveket.

A Szegényeket Támogató Alapítvány számára mindig is fontos szempont volt, hogy ne csak anyagi javakat juttasson el a rászorulókhoz, hanem szellemi, közösségi „táplálékot” is nyújtsanak a náluk regisztráltaknak. „Mindig is odafigyeltünk arra, hogy közösségi programokat szervezzünk a városlakóknak, ilyenek voltak a sportnapok, a közösségi élmények, előadások, adomány gyűjtések. Ezek érthető módon az elmúlt egy évben sajnos visszaszorultak. Ezért is örülünk ennek a különleges adománynak és nagyon köszönjük Deák Lajosné Zsuzsa felajánlását. Ígérjük, hogy jó helyre fognak kerülni a könyvek: az alapítványunk munkatársai a náluk regisztrált családok gyermekei részére juttatják majd el a felajánlást” – mondta Dr. Zugor Zsuzsanna.

 

(forrás: okkfehervar)

Minden nap, egy alma..

2021. április 14.

Mindenki ismeri a mondást:  "minden nap egy alma, az orvost távol tartja!" Igen ám, de a gyümölcs is azon élelmiszerek egyike, mely nem adatik meg minden család számára. Ezért is örülünk, hogy támogatóinknak köszönhetően ilyen sok almához jutottunk! 1200 kg - jut mindenkinek bőven! 

Ha közeleg az ünnep

2021. március 29.

Az ünnepek közeledtével még inkább összeszorul a nehezebb körülmények között élők szíve – hiszen a mindennapi betevő biztosítása is gondot jelent számukra. Emiatt különösen fontosnak érezzük, hogy tetteinkkel kicsit szebbé tegyük számukra az ünnepet. Éppen ezért 2021-ben a húsvéti ünnepeket megelőzően, 100 székesfehérvári család számára adtunk át tartós élelmiszer csomagot.